نما کرتین وال از نماهای منحصر به فردی است که این روزها در مورد آن زیاد میشنویم. به طور کلی نما به پوسته خارجی یک ساختمان میگویند که نقش اصلی را در زیبا جلوه دادن و عایق بودن ساختمان ایفا میکند. برای انتخاب نمای ساختمانها از انواع مصالح استفاده میشود و معماران، نمای ساختمان را با توجه به شرایط آبوهوایی و موقعیت جغرافیایی منطقه و تعداد طبقات و… انتخاب میکنند.
یکی از نماهای ساختمان که امروزه بسیار مورد توجه بوده و هر روز بر تعداد علاقمندان و افرادی که این نما را برای ساختمان خود میپسندند اضافه میشود، نمای کرتن وال است که امروزه به جرگه کاملترین و مقاومترین نماهای شیشهای پیوستهاند. ما در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد این نما خدمت شما ارائه کنیم.

نمای کرتین وال چیست؟
نما کرتین وال یا لامل از سیستمهای نمای ساختمان است و به این نحو استفاده میشود که تمام وزن شیشهها روی سازه کرتین وال قرار میگیرد و اگر توسط فرد ماهری به خوبی نصب شود، هیچگونه سنگینی به ساختمان وارد نمیشود و به این ترتیب به خوبی روی پوسته خارجی ساختمان تعبیه خواهد شد.
در مورد مشخصات فنی کرتینوال میتوان گفت نمای کرتین وال یک سازه جدا در ساختمان به حساب میآید. نمای کرتین وال به انگلیسی curtain wall نوشته میشود و معنی کرتین وال دیوار پردهای است. نمای کرتین وال از بهترین و مقاومترین نماها در ارتفاع محسوب شده و در آن، مصالح سبک و ترکیباتی از آلومینیوم و شیشه کاربرد دارد.
کرتن وال چیست؟ نما شیشهای کرتین وال از دسته نماهای خشک و تهویه شونده هستند. استراکچر آلومینیومی آن روی متریالهای دیگر همچون ورق آلومینیومی کامپوزیت قابل نصب بوده و با این نما، مشکل قبلی که در نصب سیستم فریم لس روی آهن وجود داشت، رفع میشود. به نماهای کرتین وال چون باری را به بنا تحمیل نمیکنند سازه خودایستا هم میگویند. لازم به ذکر است که شاسی این نما، وزن خود، باد و طوفان و… را تحمل میکند.
انواع نمای کرتین وال
اگر سیستمهای مختلف نمای کرتین وال را از لحاظ استحکام، طول عمر و عایق بودن در یک اندازه حساب کنیم، تفاوت اصلی آنها در نمای اصلی تمام شده، خلاصه میشود. برای محاسبه کردن نمای کرتین وال، انجام زیرسازی، نصب کردن لاملهای عمودی و افقی و… از یک روش خاص در پروژه استفاده میشود. تفاوت اصلی ظاهر خارجی انواع نماهای کرتین وال به روش نصب کردن شیشهها مربوط میشود. نمای کرتنوال انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
- نمای کرتین وال فیس کپ : در نمای کرتین وال فیس کپ بعد از اینکه لاملهای عمودی و افقی را نصب کردند در میان فضای بین لاملها، شیشههای کرتین وال را نصب کرده و از مصالحی به عنوان درپوش و اتصال مخفی استفاده میکنند. مرحله بعدی نیز وصل کردن دماغه لامل شیشهای در جای مورد نظر است. درپوشها در انواع و اشکال مختلفی همچون دوکی، مستطیلی و… هستند، ولی عرض آنها بیشتر از ۵ سانتیمتر نیست. جنس درپوشها از جنس آلومینیوم سری ۶۰۶۳ است و در رنگهای مختلف وجود دارد که میتوان رنگ آنها را بر اساس طرح معماری انتخاب کرد. شایان ذکر است که استفاده از نمای کرتین وال فیس کپ زیبایی منحصر به فردی به نمای ساختمان شما میبخشد.
- نمای کرتین وال فریم لس : در مورد تفاوت نمای کرتین وال و فریم لس باید گفت که یک نوع از انواع نماهای کرتنوال، فریم لس است. در نمای کرتین وال فریم لس از درپوش خارجی خبری نیست و از چسب مخصوص استراکچرال برای ثابت کردن شیشهها در فضای بین لامل استفاده میشود. برای این نوع نما بعد از مدول بندی نما با لامل، شیشهها را در کلاف آلومینیومی قرار میدهند و در فضای بین آنها ثابت میکنند. در این نوع نما سطح خارجی یکنواختی از شیشه دیده میشود. فضای خالی هر مدول بیشتر از ۲ سانتیمتر نیست و این فضای خالی را با چسب و لاستیک EPDM پر میکنند. این سیستم همچون سیستمهای دیگر نمای کرتین وال امکان تعبیه بازشوی مخفی را دارا است.
- نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس : این نما ترکیبی از دو سیستم قبلی فیس کپ و فریم لس است. به این ترتیب که با توجه به طرح معماری میتوان برای نصب شیشه در یک طرف از درپوش و در طرف دیگر از لاستیک یا چسب استراکچر استفاده کرد. این نما جلوه زیبایی به ساختمان شما میدهد.
- نمای کرتین وال یو چنل : نمای کرتین وال یو چنل را میتوان از گروه نمای فریم لس و فول فریم لس به شمار آورد. تنها تفاوت آن این است که از کلاف آلومینیومی دور شیشه استفاده نمیشود و با اسپیسر مخصوص، شیشه و قطعات آلومینیوم را به لامل وصل میکنند و به این ترتیب به نمایی شبیه به نمای فریم لس دست پیدا میکنید؛ ولی هزینه آن پایینتر از نمای فریم لس تمام میشود. این نما برای ساختمانهای بالاتر از ۲۰ متر ارتفاع پیشنهاد نمیشود.

مزایا و معایب کرتین وال
استفاده از نمای کرتین وال در پوشش ساختمان مزایا و معایبی دارد که در این مطلب ابتدا به ذکر مزایا و سپس به ذکر معایب آن میپردازیم:
مزایای نما کرتینوال
از مزایای کرتین وال میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- مناسب برای دور کردن آبوهوا: یکی از مزایای نمای کرتین وال جلوگیری از نفوذ آبوهوا به درون ساختمان است. چون عناصر ساختاری این نما با شیشه است و شیشه آن با شیشه معمولی فرق دارد. درز یا فضای خالی آن از درز شیشه معمولی کمتر است و به همین دلیل از ورود هوا به داخل ساختمان جلوگیری شده یا احتمال ورود آن به داخل ساختمان کمتر میشود.
- کاهش نوسان حرکتی ساختمان: ساختمانهای بلند، نوسان حرکتی بالایی دارند و این مسئله میتواند برای ساکنین ساختمانهای بلند آزار دهنده باشد. استفاده از کرتین وال، نوسان حرکتی را کاهش میدهد و میزان ایمنی را در ساختمانها بالا میبرد.
- انرژی موثر بیشتر: چون کرتین وال دارای لعاب مناسب است و راندمان گرمایشی ساختمان را افزایش میدهد، در هزینهها صرفهجویی میشود؛ همچنین این سازه میتواند از ورود نور اشعه فرابنفش به داخل ساختمان جلوگیری کند یا آن را کاهش دهد.
معایب نمای کرتن وال
علاوه بر مزایای زیادی که کرتین وال برای ساختمان دارد دارای معایبی بوده که شامل موارد زیر هستند:
- صرف هزینه بالا نسبت به شیشه: یکی از معایب سیستم کرتن وال، صرف هزینه بالای آن است. در ساخت، نصب و نگهداری آن نسبت به شیشههای معمولی صرف هزینه بیشتری نیاز است؛ چرا که نسبت به موارد دیگر از شیشه و آلومینیوم بیشتری استفاده میشود. نگهداری آن نسبت به نماهای دیگر به علت اینکه بعد از مدتی شیشه و آلومینیوم در برابر رسوب زنگ زدگی آسیب میبیند، سختتر است.
- سختی در نصب: نصب این نما نسبت به نماهای دیگر سختتراست؛ چون از بیرون نصب میشوند. نصب آن در شرایط نامناسب جوی سخت بوده و با تاخیر انجام میشود؛ اما چون نصب سیستم پنجره دیواری از درون ساختمان انجام میشود، راحتتر و با هزینه کمتری انجام میشود.
لامل چیست و چه ارتباطی با نمای کرتن وال دارد؟
در مورد اینکه لامل چیست؟ باید بگوییم به سازه یا استراکچر آلومینیومی که شیشههای بیرونی را در نمای کرتین وال حفظ میکند، لامل میگویند. این سازه سبک و مقاوم میتواند به صورت افقی و عمودی مورد استفاده قرار گیرد. معمولا اندازه لاملهای عمودی نسبت به لاملهای افقی را بلندتر در نظر میگیرند. لاملهای عمودی به صورت یکسره استفاده میشوند، اما لاملهای افقی برش میخورند و در میان سازه عمودی گذاشته میشوند.
علت اینکه لامل عمودی به صورت یکسره استفاده میشود، بهرهگیری از آن به عنوان ستون محکم بوده که سازهها بتوانند به راحتی روی آن قرار گیرند. البته برخی از طراحان ممکن است اندازه لامل عمودی و افقی را مساوی در نظر بگیرند تا زیبایی بصری ساختمان از داخل نمایان باشد و اندازه آن با توجه به نیاز سازه و ظرافت نمای کرتین وال قابل تغییر است.
نمای کرتنوال چه تفاوتی با نماهای دیگر ساختمانی دارد؟
یکی از سیستمهای نمای امروزی ساختمانی، نمای کرتین وال است. ساختار آن از ساختمان اصلی جدا بوده و به گونهای نصب میشود که وزن شیشهها روی وزن سازه کرتین وال که لامل و شاسی کشیهای نما را شامل میشود، کشیده خواهد شد؛ به این ترتیب نمای ساختمان در هنگام باد، باران، طوفان یا زلزله، وزنی را متحمل نمیشود.
نماهای دیگر همچون آجر و سنگ به گونه دیگری هستند و چون این نماها بر دیواره خارجی ساختمان نصب میشوند ساختمان باید بتواند وزن سازهها را تحمل کند. اما در مورد تفاوت بین نمای فیس کپ و فریم لس باید گفت که باید تفاوت آنها را از نمای بیرونی در نظر گرفت. در نوع فیس کپ از آلومینیوم عمودی و افقی استفاده میشود و در نما مشهود است. اما در نوع فریم لس، سازه اصلی در نمای خارجی ساختمان در زیر شیشه پنهان است.


قیمت طراحی و اجرای نمای کرتین وال
نمای کرتینوال علاوه بر اینکه ساختمانها را زیبا میکند و جلوه بینظیری به آن میبخشد، دارای سازههای سبکی است که در بهینهسازی دما و نور موثر بوده و از آن گذشته در برابر زلزله و باد و طوفان مقاوم است. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، نمونههای بینظیری از کارهای طراحی و اجرای نمای کرتینوال قرار داده میشود و مشتریان میتوانند برای مشاهده نمونهها و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت کرتین وال به بخش محصولات سایت مراجعه کنند.
در نماسازه آلومینیوم شما میتوانید با مراجعه به بخشهای مختلف سایت، نمونه کارها را مشاهده کنید. اگر شما هم قصد دارید از این نما برای ساختمانهایتان بهره ببرید، لازم است به افراد ماهر و متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
نماسازه آلومینیوم با دارا بودن افراد باتجربه، مجری نمای کرتنوال است و انواع در و پنجره با کیفیت را با قیمت مناسب به هموطنان عزیز ارائه میکند. شما میتوانید با تماس با کارشناسان سایت، اطلاعات بیشتری در مورد قیمت طراحی و اجرای نمای کرتینوال، قیمت نمای کرتین وال و خدمات پس از فروش کسب کنید.
عکس نمای کرتین وال





نمای کرتن وال، نوعی نمای شیشهای در ارتفاع است و امروزه نمای خیلی از ساختمانهای بزرگ در شهرهای بزرگ را به این صورت میسازند. این نما ویژگیهای منحصر به فردی دارد و در انواع مختلفی بوده و به روشهای مختلفی نصب میشوند. در این نما از شیشه، آلومینیوم و سازههای سبک استفاده میشود که از استحکام بالایی برخوردار است و ساختمان شما با وجود این نما، جلوهای بینظیر پیدا میکند. اگر برای نصب نمای کرتین وال از افراد متخصص در این زمینه استفاده شود، بهترین نما را برای ساختمان بلند شما نصب میکنند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد نمای کرتین وال با مشاوران سایت نماسازه ارتباط برقرار کنید.
در سایت ویکی پدیا میتوانید مقاله Curtain wall را مطالعه کنید