انواع شیشه ساختمانی و شیشه های مناسب برای درب و پنجره

انواع شیشه ساختمانی و شیشه های مناسب برای درب و پنجره

امروزه استفاده از انواع شیشه‌ در ساخت بناهای مختلف بسیار گسترده است؛ زیرا شیشه‌های مناسب کمک می‌کنند تا علاوه بر بهره بردن از نور طبیعی در روز، محیط زندگی یا کار شما جلوه زیباتری به خود بگیرد. برای آشنایی بیشتر با انواع شیشه‌های ساختمانی و ویژگی‌هایشان و انواع شیشه پنجره با ما همراه باشید.

شیشه ساختمانی چیست و چه انواعی دارد؟

شیشه ساختمانی یکی از عناصر مهم در ساخت بناهای مختلف است که با استفاده از موادی مانند ماسه، آهک، سودا و… ساخته می‌شود. این شیشه‌ها تنوع زیادی دارند و این امر به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین نوع آن را برای بنای خود انتخاب کنید. شیشه‌های ساختمانی را می‌توان از جنبه‌های مختلفی بررسی کرد:

تعداد جداره شیشه

شیشه به دلیل اینکه اعظم یک پنجره را تشکیبل می‌دهد، نقش مهمی در کاهش آلودگی صوتی محیط و روشنایی اتاق دارد. اگرچه در گذشته اغلب بناها شیشه‌های تک جداره داشتند اما به‌دلیل افزایش جمعیت شهرها و کاهش کارایی این نوع شیشه‌ها، تولیدکنندگان به ساخت شیشه‌های دو، سه، چهار و پنج جداره روی آوردند. به هر میزان که تعداد جداره شیشه در درب و پنجره بیشتر شود، می‌تواند عملکرد بهتری در ممانعت از ورود صدا، گرما و سرما داشته باشد؛ به‌طوری‌که امروزه در مناطق مسکونی شلوغ از شیشه‌های دو یا سه جداره استفاده شده و در محیط‌های صنعتی یا فرودگاه‌‌ها شیشه‌های چهار یا پنج جداره به کار می‌روند.

گریدبندی شیشه

به طور کلی سه نوع شیشه از نظر گریدبندی وجود دارد: فلوت گرید A، B و C. میزان شفافیت شیشه‌هایی با فلوت گرید A نسبت به انواع دیگر بالاتر است؛ همچنین این شیشه‌ها سطحی صاف و یک دست دارند. شیشه‌های فلوت گرید B اگرچه از سطحی هموار برخوردار هستند اما ممکن است در آن‌ها نقاط کوچکی دیده شود. شیشه‌های نوع سوم یعنی فلوت گرید C، از نظر شفافیت و یکدست بودن در پایین‌ترین سطح قرار دارند؛ به‌طوری‌که علاوه بر داشتن سطحی ناهموار، تعداد زیادی نقطه کوچک در آنها دیده می‌شود.

استقامت انواع شیشه‌ها

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای شیشه مناسب درب و پنجره، میزان مقاومت و استقامت آن است. از این جنبه می‌توانیم شیشه‌ها را در سه دسته قرار دهیم: شیشه معمولی یا ساده، شیشه سکوریت و شیشه لمینت. شیشه معمولی متداول‌ترین نوع شیشه در ساختمان‌ها و صنایع مختلف است که از نظر امنیت و مقاومت پایین‌ترین سطح را دارد. شیشه سکوریت از دادن شوک حرارتی به شیشه ساده به‌دست می‌آید و مقاومت آن حدود پنج برابر بیشتر از شیشه معمولی است. شیشه لمینت از تعدادی شیشه ساده یا سکوریت تولید می‌شود که به‌صورت لایه لایه قرار می‌گیرند و اتصالشان توسط طلق PVB محکم می‌شود. این نوع شیشه نقش موثری در کاهش انتقال صدا، حرارت و پرتوهای مضر خورشید مانند UV دارد و مقاومت آن در برابر آتش بسیار بالا است.

انواع شیشه‌

شیشه های ساختمانی در پارتیشن شیشه ای و آلومینیومی و استیل و سقف و کف شیشه ای و سایر موارد به کار میرود. ممکن است در هنگام سفارش درب و پنجره به اسامی مختلفی از شیشه‌های ساختمانی برخورد کرده باشید که ندانید تفاوت آنان در چیست. برای حل این مشکل در ادامه به بررسی دقیق هر شیشه و ویژگی آن می‌پردازیم.

شیشه مشجر (طرح‌دار)

برای ایجاد یک محیط شخصی و خصوصی می‌توان از شیشه‌های طرح‌دار استفاده کرد. این شیشه‌ها سطحی ناهموار در یک یا هر دو طرف داشته و مانع از دیده شدن آن سوی پنجره می‌شوند. شیشه‌های مشجر با داشتن طرح‌های متنوع به زیباتر شدن محیط کمک زیادی می‌کنند و توانایی خوبی در عبور نور دارند.

شیشه مات

استفاده از شیشه‌های مات نیز یکی از راه‌های پیشنهادی برای فضاهای شخصی است. یکی از انواع این شیشه‌ها، شیشه سند بلاست است که به شیشه‌های مشجر بی‌شباهت نیست. برای تولید این نوع شیشه، ماسه را با فشار زیادی روی سطح شیشه اولیه می‌پاشند تا طرحی مخملی روی آن ایجاد شود. یکی از معایب شیشه سند بلاست، دشوار بودن نظافت آن است.

نوع دیگری از شیشه‌های مات، ساتینا نام دارد. هنگامی‌که شیشه اولیه را در اسیدهایی مانند هیدروفلوئوریک اسید قرار می‌دهند، چاله‌های بسیار ریزی در سطح آن به وجود می‌آیند که توسط پوست احساس نمیشوند. به همین دلیل سطح این شیشه کاملا صاف بوده و برخلاف نوع سند بلاست، اثری از ناهمواری روی آن نیست. این امر شیشه ساتینا را به یکی از پرطرفدارترین شیشه‌های مات تبدیل کرده است.

شیشه رفلکس (آینه‌ای)

یکی از پرطرفدارترین انواع شیشه‌های ساختمانی در ساخت درب و پنجره، شیشه رفلکس است. در روز که روشنایی بیشتری در محیط بیرون وجود دارد، این شیشه درست مثل یک آینه عمل کرده و نور خورشید را بازتاب می‌کند. در شب نیز که نور داخل ساختمان از فضای بیرونی بیشتر است، شیشه رفلکس تا حد زیادی مانع از نفوذ پرتوهای نور به بیرون می‌شود.

شیشه هوشمند (مات‌شونده)

شیشه‌های مات‌شونده به جریان برق متصل هستند و میزان مات بودن و عبور نور از آن‌ها را می‌توان با استفاده از یک کنترل دستی تنظیم کرد. این شیشه از دو لایه شیشه لمینت و یک طلق PDLC بین آن‌ها تشکیل شده است که جریان برق در آن به سرعت برقرار شده و تغییرات اعمال می‌شوند.

تفاوت شیشه معمولی و حرارت دیده و لمینت شده

بهترین نوع شیشه ساختمانی شیشه‌ای است که با شرایط ساختمان شما سازگار باشد. برای دیدن انواع شیشه‌های مناسب برای درب و پنجره و قیمتشان، به سایت namasaze.com مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. درهنگام انتخاب شیشه ساختمانی به چه مواردی باید توجه کرد؟ در هنگام انتخاب شیشه ساختمانی به مواردی مانند میزان عایق بودن شیشه در برابر صدا و حرارت، جلوه و نمای شیشه و مقاومت آن توجه کنید.
  2. قیمت انواع شیشه ساختمانی در چه محدوده‌ای است؟ عوامل زیادی روی قیمت شیشه ساختمانی تاثیرگذارند که ممکن است دائما در حال تغییر باشند. برای مشاهده قیمت دقیق شیشه‌های ساختمانی پیشنهاد می‌کنیم به سایت نماسازه آلومینیوم سری بزنید.

نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *