روش های عایق کردن پنجره و درب در زمستان

روش های عایق کردن پنجره و درب در زمستان

عایق کردن پنجره و درب جهت جلوگیری از ورود سرما و  هدر رفت انرژی گرمایی به خارج از ساختمان بسیار کاربردی است. تعویض پنجره‌های قدیمی با پنجره‌های دوجداره جدید برای ورود سرما و خروج انرژی گرمایشی در زمستان گزینه بسیار مناسبی است که همین مورد را می‌توان روی درب‌ها نیز اعمال کرد.

جلوگیری از ورود سرما در زمستان

یکی از فواید عایق کردن پنجره و درب جلوگیری از ورود سرما به داخل خانه در فصل زمستان است. هنگامی که هوا سرد می‌شود و باد سرد می‌وزد، به خودی خود فضای داخل خانه نیز سرما را جذب می‌کند؛ در نتیجه اگر پنجره و درب نیز قدیمی بوده و از لای شیارهای آن‌ سرما وارد خانه شود، باید انرژی گرمایی فراوانی برای کاهش این سرما استفاده کنید.

نصب پرده جلوی پنجره و درب تا حدودی، از سرمای ورودی به منزل می‌کاهد؛ اما این روش آنقدر‌ها هم کارساز نیست. برخی از افراد سعی می‌کنند از روش‌های آسانی جهت جلوگیری از ورود سرما به منزل خود بهره ببرند مانند افزایش شعله بخاری و شوفاژ، نصب پرده، استفاده از دو مدل وسیله گرمایشی و….

همانگونه که پیش‌تر گفتیم این روش‌ها تنها گرمای داخل خانه را افزایش می‌دهند؛ اما مشکل اصلی جلوگیری از ورود سرما و هدر رفت انرژی گرمایی است.

روش‌های عایق بندی پنجره

برای عایق کردن پنجره و درب روش‌ها و ترفندهای متعددی وجود دارد که از چندین سطح آسان و سخت پیروی می‌کنند. بدیهی است که عایق‌بندی پنجره‌های خانه نیازمند یک روش کارآمد، با دوام، دائمی و تضمینی است؛ اما برخی مواقع افراد زمان لازم یا بودجه کافی برای انجام آن را ندارند؛ در نتیجه بهترین روش‌های عایق کردن پنجره شامل موارد زیر هستند:

  1. نصب پنجره دوجداره
  2. عایق‌بندی پنجره با پلاستیک
  3. نصب پرده‌های ضخیم
  4. نوارهای درزگیر
  5. لایه ضخیم طلق

۱. نصب پنجره دوجداره

پنجره‌های دوجداره به دلیل ساختار محکم و بدون درز یک انتخاب عالی برای گذراندن سرمای زمستان بدون اتلاف انرژی گرمایی به حساب می‌آیند. برند نماسازه آلومینیوم، به عنوان بهترین برند تولیدی درب و پنجره دوجداره، بهترین گزینه برای عبور از فصل سرد زمستان است.

پنجره‌های دوجداره علاوه بر جلوگیری از ورود سرما به داخل منزل، از زیبایی ظاهری خوبی برخوردارند، به نحوی که به عنوان تغییر دکوراسیون منزل نیز کاربرد دارند. تعویض پنجره‌های قدیمی با پنجره دوجداره باعث جلوگیری از خارج شدن گرما به خارج از خانه شده و سالانه در مصرف گاز و انرژی، بسیار صرفه‌جویی خواهد شد.

۲. عایق بندی پنجره با پلاستیک

یکی از روش‌های عایق کردن پنجره و درب، استفاده از پلاستیک‌های ضخیم به عنوان عایق است. استفاده از پلاستیک‌های شفاف و چسباندن آن‌ها در چهار گوش پنجره با چسب، یک گزینه ارزان و مناسب برای عایق کردن پنجره است؛ اما به دلیل ظاهر ناپسندی که به پنجره می‌دهد، معمولا برای پنجره‌هایی که در دید نیستند، استفاده می‌شود.

اگر قصد چسباندن پلاستیک به عنوان عایق کاری پنجره را دارید، باید پنجره‌هایی را عایق کنید، که در طول فصل سرما نیازی به باز و بسته شدن ندارند. پلاستیک به عنوان یک عایق هرگز نمی‌تواند جای پنجره دوجداره را بگیرد؛ اما حداقل تا زمانی که فرصت خرید پنجره دوجداره تضمینی را داشته باشید، کفایت می‌کند.

سعی کنید تا حد امکان از پلاستیک‌های شفاف و ضخیم برای عایق کاری پنجره استفاده کنید؛ مانند پلاستیک‌های روکش لوازم برقی، در آن حد ضخیم باشند. پلاستیک‌های رنگی، طرح‌دار و کدر، ظاهر  پنجره را از آنچه هست ناپسند‌تر خواهند کرد. استفاده از پلاستیک‌های شفاف و تمیز، بهترین گزینه برای عایق کاری پنجره با استفاده از پلاستیک است.

۳. نصب پرده‌های ضخیم

پیش‌تر گفتیم که استفاده از پرده برای عایق کردن پنجره و درب، گزینه مناسبی نیست؛ اما برخی از پرده‌های ضخیم تا حدالامکان، از خروج گرمای درون ساختمان به محوطه بیرونی جلوگیری می‌کنند. نگرانی شما بابت عدم تابش نور آفتاب در طول روز به داخل خانه، در حضور این پرده‌ها کاملا صحیح است؛ اما خیلی راحت می‌توانید در طول روز پرده‌ها را کنار زده و از منظره زیبای بیرون لذت ببرید.

پرده‌های از جنس مخمل و لنین که بسیار ضخیم و سنگین هستند، جدا از یک عایق مناسب، می‌توانند با طرح‌های شکیل و زیبای خود به نمای خانه شما جانی دوباره ببخشند.

۴. نوارهای درزگیر

نوارهای درزگیر به عنوان یک عایق مناسب و ارزان قیمت برای درب و پنجره بسیار مناسب هستند که با توجه به درزگیری کامل قاب پنجره از ورود سرما و خروج گرما در زمستان جلوگیری می‌کنند. باز هم نوارهای درزگیر به پای پنجره‌های دوجداره نخواهند رسید؛ اما بعد از آن‌‌ها یک عایق بسیار مطمئن و کاربردی به حساب می‌آیند.

نحوه نصب نوارهای درزگیر برای عایق کردن پنجره و درب به ترتیب روش‌های زیر است:

  1. ابتدا تمامی محل درزها را با مواد شوینده از هرگونه چربی و گرد و خاک پاک کنید.
  2. حتما نوارهای درزگیر انعطاف پذیر خریداری کنید تا به راحتی از گوشه کناره پنجره تا شوند.
  3. چسب درزگیر را با دقت به صورت خط صاف درون درزها ریخته و پیش از خشک شدن دست به کار شدید.
  4. ابتدای نوار درزگیر را در ابتدای محل چسب گذاشته و تا جایی ‌که به صورت یک خط صاف یا منحنی‌های کوچک ادامه دارد، نوار را بچسبانید.
  5. سپس با دست یا انگشت چند بار روی نوار درزگیر را کشیده و آن را در جای خود محکم کنید.

۶. لایه ضخیم طلق

طریقه نصب طلق ضخیم نیز مانند پلاستیک بوده و نیازمند ابعاد برش خورده طلق و یک چسب نواری یا حرارتی است. ابتدا طلق مورد نظر را به طور کامل روی سطح پنجره قرار داده و سپس چسب را روی یا زیر آن ریخته و چند بار فشار دهید تا کاملا بچسبد.

طلق به عنوان لایه‌ای ضخیم‌تر، گزینه مناسب‌تری نسبت به پلاستیک است؛ اما مشکل اینجاست که چسباندن طلق روی پنجره‌های فلزی قدیمی بسیار سخت بوده و تقریبا نیازمند چسب یک دو سه یا چسب حرارتی قوی است.

پیدا کردن پلاستیک ضخیم در ابعاد یک پنجره بسیار آسان‌تر از پیدا کردن طلق در همان ابعاد است. طلق‌های موجود در بازار معمولا به صورت برش خورده در اندازه‌های مختلف هستند.

به طور کلی نصب در و پنجره دوجداره برای عایق کردن پنجره و درب، گزینه بسیار بهتری نسبت به سایر روش‌های عایق کاری است. برند نما سازه آلومینیوم با سوابق درخشان کاری طی چند سال گذشته، موفق به تولید و ارائه پنجره‌های دوجداره با استفاده از بهترین متریال و مواد شده است، که کیفیت آن‌ها صد در صد تضمین شده می‌باشد.

نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *